Zaterdag 3 maart hebben 5 dames van onze club deelgenomen aan het Open Belgisch Karate Kampioenschap 2018 in Tongerlo. Colette, Ilana, Luna, Nelle en Tessa hebben hun mannetje gestaan en met trots onze club vertegenwoordigd.

In de ochtend hebben Ilana, Luna en Nelle deelgenomen aan het onderdeel Kata (vormen). Ilana heeft lange vorm 2 en korte vorm 3 gepresenteerd; Luna heeft lange vorm 1 en korte vorm 2 getoond; Nelle heeft 2x korte vorm 1 getoond. Allen hebben het foutloos doorlopen en de kalmte bewaard. De grootste stress zat bij de coach...

In de middag traden Colette, Ilana, Luna en Tessa aan bij het onderdeel sparren. Nadeel van onze aanpak was dat er boven de gordel geraakt moet worden. De technieken in het Kenpo hebben voor een groot stuk doelen net onder de gordel... Neemt niet weg dat ik als trainer zeer trots was op hetgeen door de dames neergezet is geweest. De vurigheid, controle en techniek zat er bij ieder van hen goed in.

Met andere woorden. Ik ga ervan uit dat we volgende keer weer present zijn met minstens een gelijk aantal als dit jaar, maar wellicht met meer.